YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

41 İl Arasından Bafra Pilot Bölge Seçildi

Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe programı için Fransa’dan gelen Takım Lideri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Pierre’d HERBAIS DE THUN proje kapsamında bu gün Bafra TSO, Bafra Belediyesi ve Bafra Kaymakamlığını ziyaret etti. Türkiye İle AB arasındaki mali iş birliğine yönelik geliştirilmiş olan katılım öncesi Mali Yardım Aracı ‘İnsan Kaynaklarını Geliştirme’ bileşeni kapsamında kayıtlı istihdamın artışına katkı sağlamak amacıyla Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın teşviki hibe programı geliştirilmişti. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı Merkezi Finans ve ihale birimi tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir.
Takım Lideri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Pierre’d HERBAIS DE THUN Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy’u ziyaret ettiği sırada şu sözlere yer verdi,”Türkiye genelinde 41 Proje içerisinden, Samsun’un Bafra ilçesini pilot nokta olarak seçtik, diğer projeleri görmek gibi bir imkânımız şuan olmadı. Proje kapsamında Samsun’a gelen HERBAIS sözlerinin sonuna Bafra’yı çok beğendiğini söyledi.
Pierre’de HERBAIS DE TUHUN,”Kayıtlı İstihdamı Teşvik Projesi ulusal seviyede bir proje, özellikle yürüteceğimiz basamaklarda, bizlerin buradaki maksadımızda Kayıt Dışı İstihdamı Türkiye’de en aza indirmek.
Pierre’de HERBAIS DE TUHUN,”Türkiye hızla büyüyen bir ülke, AB ülkelerinin arasında da kolaylıkla yer alacak bir ülke olduğu için, ekonomisi büyüdükçe Kayıtlı İstihdamı Teşvik etmeli, işte dediğimiz gibi burada Odaların ve Belediyelere büyük görev düşmekte, Kayıtsız işçi çalıştırıldığında fazla yük alınıyor, Türkiye ile Fransa’da bu konu da benzerlikler var.”diyerek sözlerini tamamladı.
Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy,”Türkiye Kayıtsız İstihdamı geçtiğimiz yıllar da sıkıntı yaşadı. İtalya ‘da bu konu da ekonomik örnekler de yaşadı. Türkiye için Kayıtlı İstihdamın özendirilmesi adına büyük adımlar atılmalı, Almanya’dan sonra Fransa’da çalışan işçilerimiz var. AKSOY, Türkiye’de de yatırımcıların birçoğu Fransalı girişimciler, sizlerin ilçemize gelip bu projeyi Samsun’da 41 İlin arasında sadece Bafra’da pilot bölge seçmeniz de bizlere ayrı bir gurur veriyor.” Diyerek memnuniyetini söyledi.
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe programı için Fransa’dan gelen Takım Lideri ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Pierre’d HERBAIS DE THUN’ın yanında, proje sorumlusu Erhan Eski ve SGK Uzman Yrd. Medine Kızıltaş’da vardı.

 Kaynak:bafragazetesi.com(E.D)