YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Abalıoğlu, Bafra'da Yatırım Yapacak

Yem, soya ve tekstil sektöründe Türkiye'de 5 tesisi bulunan Abalıoğlu Grubu, Samsun'un Bafra ilçesinde yatırım yapacak. Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak tesisle ilgili ilçede Sanayi ve Ticaret Odası ile protokol imzalayan Abalıoğlu Grubu Erzurum ve Çorlu'da da 2 tesis açmayı planlıyor.
Abalıoğlu Polatlı Fabrika Müdürü Ulaş Semerci, Bafra'da kurulacak tesisin 40 bin metrekarelik alanda yapılacağını ve 70 kişilik bir istihdam sağlanacağını söyleyerek, 100 kamyonun nakliyesi ve Bafra ovasında üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ile ekonomik anlamda bölgeye önemli getirilerinin olacağını belirtti.
Abalıoğlu Grup'un, köklü bir aile şirketi olduğunu, bin 200 kişiye iş istihdamı sağladığını dile getiren Semerci, Bafra'daki tesisin 2010 yılı sonunda temelinin atılacağını söyledi. 2014 yılında da beyaz et ve yumurta ünitelerinin tesisin yanına kurulacağını dile getiren Semerci, "Bu sürecin her anlamda bölgede ekonomiye canlılık kazandırma noktasında lokomotif olacağına inanıyoruz." dedi. 
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan Aksoy da, konuşmasında Abalıoğlu Grubu'nun yatırımının önemine dikkatleri çekerek Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin 1-2 yıl içinde arzu ettiği seviyede ilgi göreceğine inandığını dile getirdi. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi ile bölgenin cazibe merkezi olacağını belirten Aksoy, mesafe alabilmenin en önemli şartının atanmışlarla seçilmişlerin birlikte ekip halinde çalışması ile mümkün olabileceğini sözlerine ekledi. Bu konuda ilçede ayda bir düzenli toplantılar yaptıklarını ifade eden Aksoy, gerek iş adamlarının dikkatini bölgeye çekme noktasında gerekse uluslar arası tarım fuarlarında Bafra ovasının ürünlerini tanıtma noktasında önemli programlar düzenlediklerini kaydetti. 
Bu yıl Bafra olarak 5 uluslararası fuara katıldıklarını söyleyen Aksoy, ilçede de önemli bir organizasyon için çalışmalarının olduğunu, bu sürecin bölgeye yatırımı hızlandıracağının altını çizdi.