YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Azad Pirinç Fabrikasından Çeltik Üreticilerine Şükür Yemeği

Bafra’da Azad Pirinç Fabrikası işletmecileri Selattin Demir, Haydar Demir, Serdar Demir’in düzenlediği şükür yemeğinde bir araya geldi.

Azad Pirinç Fabrikası işletmecileri Selattin Demir, Haydar Demir, Serdar Demir’in tarafından Bafra OSB’de bulunan fabrikanın bahçesinde düzenlenen şükür yemeğine Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Meclis Başkanı Hakan Yıldırım, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Çeltik Komisyon Üyesi Mecit Aytek, Banka Müdürleri, Çeltik Üreticileri, İş insanları, mahalle muhtarları ile çok sayıda çeltik üreticisi katılım sağladı.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdal Sefa Kocabaş “2023 yılı Çeltik hasat döneminin tüm üretici ve işletmecilerimizi hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyor, Azad Pirinç Fabrikası yetkililerine de bu organizasyon için teşekkür ediyoruz” dedi.

Azad Pirinç Fabrikası işletmecilerinden Serdar Demir yaptığı açıklamada, ’Düzenlemiş olduğumuz şükür yemeğimize katılım sağlayan herkese Bafra Azad Pirinç Fabrikası olarak en kalbi şükranlarımızı sunmak isteriz. Bafra ilçe ve bölge ekonomisinin büyük bir kısmını çeltik oluşturmaktadır. Çeltik ilçemiz için önemli gelir kaynaklarının başında geliyor. Hasat zamanına çok kısa bir süre kaldı. Bu yıl hava şartlarının da iyi gitmesiyle birlikte çeltikten iyi bir verim bekliyoruz.

Çeltik ekimi Samsun'da Bafra Ovası'nda yer alan 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçeleri ile Çarşamba Ovası'nda bulunan Çarşamba, Terme, Tekkeköy ve Salıpazarı ilçelerinde yapılmaktadır. Samsun'daki çeltik üretiminin yüzde 86,7'si Bafra Ovası'nda gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de çeltik üretiminde ilk 15 ilçeye bakıldığında Bafra ikinci sırada gelmektedir. Yani Samsun çeltik üretim merkezidir. Bafra AZAD PİRİNÇ Fabrikası olarak her daim çeltik üreticilerinin yanındayız. Tüm üreticilerimize bereketli harmanlar diliyoruz. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.