YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra Halkını İsyan Ettiren Kokuya Çözüm Bulundu

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı – Bafra OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Sefa Kocabaş Bafra OSB’de bulunan Balık Unu-Balık Yağı Fabrikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Kocabaş konuyla ilgili açıklama yayımladı:

“Samsun’un Yakakent İlçesi’ne, balık üretimi yapan fabrikaların bir araya gelebilmesi amacıyla Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı alınmıştır ve çalışmalar devam etmektedir.

Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nisan ayındaki Samsun ziyaretinde Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde müjdeyi vermişti.

Balık unu, Balık Yemi ve Balık Yağı Fabrikası alınan tüm tedbirlere rağmen büyük ölçüde koku yaydığı bir gerçektir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yönetim kurulumuz ile birlikte bu konu bizim ilk önceliğimiz olmuştur. Bu konuda yaptığımız çalışmalar ve peşpeşe toplantılarımız sonucunda Yakakent İlçesi’nde bir Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının gerekli ve doğru olduğu kanaatine vardık. Etüt çalışmalarımız sonrası yeri belirledik. Şu andaki bütün balık fabrikalarının yerinin en az 20 katı büyüklüğünde, 21 hektar alan ayarladık. Projemizi Samsun eski Valisi Sayın Zülkif Dağlı’ya sunmuştuk. Ve bu sunumun ardından konunun takipçisi olduk.

Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 19 Nisan 2023’te, su ürünleri potansiyelinin değerlendirilmesi ve günün gereklerine uygun su ürünleri üretimi yapılabilmesi amacıyla Yakakent İlçesi sınırları içerisinde Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararı aldı.

Bafra TSO Yönetim Kurulu 26 Nisan 2023’te toplanarak, müteşebbis heyetine kurucu üye olarak katılma, %14 hisse ile ortak olma, 2 üye ile temsil edilme kararı almıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü hedef çalışma alanları kapsamında, İlimiz su ürünleri potansiyelinin değerlendirilmesi ve günün gereklerine uygun su ürünleri üretimi yapılabilmesi amacıyla Yakakent ilçeleri sınırları içerisinde Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması gündeme gelmiştir. Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği’nin 12 inci maddesi hükümlerine göre Yakakent ilçesi, Asmapınar Mahallesi 101 ada 1, 2 parsel, 102 ada 1, 2, 3, 4, 5, 5, 6, 7 parsellerde toplamda yaklaşık 21 hektar büyüklüğündeki alanda TDİ Su Ürünleri OSB’nin kurulması planlanmıştır. Kurulması planlanan TDİ Su Ürünleri OSB müteşebbis heyetinde, Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Yakakent Belediyesi yetkili organları görev alacaktır.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü’nün Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili sayın Fuat Köktaş ve Eski Ticaret ve Sanayi Bakanı, Ak Parti Samsun Milletvekili Sayın Mehmet Muş bize bu konuda çok yardımcı oldu. Kendilerinin destekleri ile belirlediğimiz alan OSB’ye verilmek üzere tahsis edildi. Kurumlardan görüş alma aşamasındayız. 2 kurumun görüşü kaldı. Önümüzdeki günlerde Samsun Valisi Sayın Orhan Tavlı ile tekrar bu konuyu görüşeceğiz. Kurulma aşamasının çok hızlanacağına inanıyorum.

Ayrıca fabrika sahipleri, Yakakent TDİ Su Ürünleri OSB kurulduğunda hemen taşınacaklarının garantisini verdiler. Bakanlığa bu yönde bir görüş bildirdiler. Su ürünleri OSB kurulduğu gibi Bafra’daki firma taşınacak ve Bafra bu sorundan kurtulmuş olacak.”