YÃœKLENÄ°YOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiÅŸtiriciliÄŸinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluÅŸan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuÅŸtur.Zaman…

Devamı

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bugün yapılan törenle 26 yıl sonra içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı.

Bafra Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleÅŸtirilen törende ilk olarak SASKÄ° Genel Müdürü Bahattin Yanık konuÅŸtu. Yanık konuÅŸmasında; ''SASKÄ° Genel Müdürlüğü ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'müz arasında yapılan protokol ile Bafra ilçemize ulaÅŸtırılmış olan 19 Mayıs baraj suyunun organize sanayi bölgemize de ulaÅŸtırılması için çalışmalara baÅŸlamış bulunuyoruz. Proje kapsamında yaklaşık 8 km uzunluÄŸunda  315 mm çapında polietilen boru imalatı ile isale hattı inÅŸaatı gerçekleÅŸtirilecek. Åžu anda boruların tedariki yapıldı. Ä°nÅŸaat ekiplerimiz sahaya indi. Planlarımıza göre 1 ay içerisinde bu hattı yaparak ÅŸu anda bulunduÄŸumuz 64 metre üst kotalı ayaklı depoya 19 Mayıs baraj suyunu, memba kalitesindeki suyu ulaÅŸtıracağız. Saate 200 metreküp yani 1 saniyede 55 litre memba kalitesinde musluktan içilebilir suyu ulaÅŸtırmış olacağız. Hayırlı uÄŸurlu olmasını temenni ediyorum'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada ''Bafra'mıza içme suyunun gelmesiyle birlikte tabi ki buraya da gelmesi kaçınılmaz oldu. Bafra'da şuan bu suyu içiyoruz ve kullanıyoruz. Herkese çekinmeden gönül rahatlığıyla kullanabileceklerini de söylüyorum. Bafra'ya bu su verileli 2 haftayı geçti. Memba kalitesinde tertemiz su. Bundan elbette organizenin de nasiplenmesi gerekiyordu. Sayın genel müdürümüz bu konuyla ilgili çalışmaları başlattı. Ben özellikle bölgemize Bafra'ya, buradan da Alaçam'a ve Yakakent'e gidecek olan bu suyun çalışmasında başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere SASKİ Genel Müdürü'müze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bafra'mıza ve OSB'mize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

 Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise projeden mutlu olduÄŸunu belirterek ''Organize sanayi yönetimi olarak gerek fabrikadaki işçilerimizin saÄŸlıklı suya eriÅŸmesi gerekse proses olarak kullandığımız suyun saÄŸlıklı olması noktasında bir adım atılmıştı. Çok uygun fiyata bu yatırım yapılıyor. SaÄŸlıklı suya günümüzde ulaşılması neredeyse imkansız oldu. Küresel ısınma, çevre kirliliÄŸi bizi son derece rahatsız ediyor. Bu yüzden bu su çok önemliydi. Kıymetini bilmemiz gerektiÄŸini düşünüyorum. EmeÄŸi geçen herkesi kutluyor ve teÅŸekkürlerimi sunuyorum'' ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Serdal Sefa KocabaÅŸ yaptığı konuÅŸmada,’’26 yıldır Bafra OSB'de suyumuz yoktu. Hiçbir ÅŸekilde hijyenik olmayan bir sondaj suyu kullanılıyordu. Bafra OSB’de 26 yıl sonra temiz ve içilebilir  suya kavuÅŸmanın sevincini yaÅŸamaktayız. Bu suyun getirilmesinde emekleri bulunan , Bafra OSB’ye içme suyu hattının verilmesinde büyük katkıları bulunan , destekleriyle bizlere güç veren Samsun Valisi sayın Orhan Tavlı’ya, bir önceki dönem valimiz Sayın Zülkif DaÄŸlı'ya, Samsun BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı sayın Mustafa Demir’e, Bafra Kaymakamı sayın Cevdet Ertürkmen’e, Bafra Belediye BaÅŸkanı sayın Hamit Kılıç’a, SASKÄ° Genel Müdürü Bahattin Yanık’a en kalbi şükranlarımızı sunmak isterim.’’ dedi.

Başkan Kocabaş'tan Cami Müjdesi

Bafra TSO Başkanı Serdal Sefa Kocabaş 26 yıl sonra içme suyuna kavuşmalarından mutlu olduğunu dile getirmesinin ardından '' 26 yıl sonra suyumuza kavuştuk. Bunun devamında da inşallah en yakın zamanda camimizin temelini de Allah bize böylece birlikte atmayı nasip etsin'' dedi.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.