YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

BAFRA OSB MÜTEVELLİ HEYET TOPLANTISI

Bafra Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında toplandı.        
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nda(TSO) gerçekleştirilen toplantıya, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra OSB Müdürü Mustafa Reis ve Bafra OSB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.       
Bafra OSB Müteşebbis toplantısı hakkında açıklama yapan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Müteşebbis heyet toplantımızda giderek özellikle tarımsal sanayi adına önemli bir altyapı ve yakın bir gelecekte merkez olabilme iddiasındaki organize sanayi bölgemizin son durumunu değerlendirme fırsatı bulduk. Tarım ve Köyişleri Bakanımız ve Bayındırlık ve İskan Bakanımız çok kısa bir zaman önce organize sanayi bölgemizde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın Kırsal Kalkınmaya dönük yatırımlarında, Samsun ili genelinde gerçekleştirilen hibe yardımıyla, hem tarım, hemde ürerim anlamında çok büyük bir potansiyele hizmet eden 55 tesisimizin toplu açılışını yapmıştır. Bu açılış bünyesinde, organize sanayi bölgemizde kurulu bir işleme ve bir soğuk hava deposu hizmete girmiştir” dedi.          
Sanayi ve üretim ilişkisi adına Bafra OSB’de örnek bir tesis açılışı yapıldığını belirten Güzeloğlu, “Bafra ovasının çok önemli tarımsal potansiyelinin sanayi ve tarımsal sanayi’ye taşınması ve bu anlamda değerlendirilmesi temel önceliğimizdir. Aynı zamanda Bafra OSB’de de en büyük hedefimizdir. Giderek olumlu yönde gelişen ve yatırıma konu edilen talepler karşısında, bugün bir kez daha organize sanayi bölgemizin altyapısını, yol dahil olmak üzere çevre düzenlemesini, peyzaj ve yeşil bir kuşak gerçekleştirilmesini karar altına aldık” diye konuştu.         
Bu yılki enerji nakil hatlarına dönük olmak üzere Sanayi Bakanlığından aktarılan kaynağın OSB hesabına geçtiğini belirten Güzeloğlu,”Yakın bir gelecekte, bağlantı yolunun asfaltlaması sezonla birlikte gerçekleştirilecek. OSB içerisindeki arsaların ve parsellerin düzenlenmesi bu anlamda yatırımcılarımız adına da, yeni yatırımcı talepleri adına da sağlıklı bir altyapının gerçekleştirilmesi de çok kısa bir zaman içerisinde tamamlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.