YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

BAFRA PİDESİ TESCİLLENDİ

Valimiz Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU, 20.05.2005 yılında Türk Patent Enstitüsüne müracaat ederek Bafra Pidesi’nin tescillendirilmesini ve coğrafi işaret olarak belirlenmesini talep eden Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan AKSOY’a,  patent hakkı kazanan Bafra Pidesi’nin tesciline ait belgeyi takdim etti.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan AKSOY yaptığı konuşmasında,Bafra Pidesi’nin Bafra’ya özgün olduğunu ,bundan sonra Bafra Pidesi’nin standartları doğrultusunda yapılması gerektiğini belirtti.

 

Valimiz Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU,”Böyle bir patent almanın hem ilimiz adına, hem Bafra ilçemiz adına çok önemsiyorum.Çünkü gelişen,güçlenen ekonomik ilişkilerde rekabetin arttırılması çok önemli bir yanı ve yönü de marka olabilmektedir.Marka olabilmekte patent alarak onun tescilini ve kullanım hakkını elde edebilmektir.Tanıtımda çok önemli bir değer olan Bafra Pidesi böylelikle tescil edilmiş, coğrafi tescil sisteminde tüm Türkiye’de Bafra Pidesi adıyla Bafra’ya ait bir değer olarak kullanılmayı hak etmiştir.Bu konudaki çabayı takdire değer buluyorum.Sizi kutluyorum. Bafra Pidesinin Bafra’nın tanıtılmasına çok önemli bir yarar olacağını düşünüyorum. Büyük bir mutlulukla bu belgeyi sizlerle buluşturuyorum.” dedi.

 

Bafra Pidesi’nin patenti için Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca Türk Patent Enstitüsüne 20.05.2005 tarihinde başvuruldu.

 

Belge teslim töreninde ayrıca; Bafra Kaymakamı Ayhan BOYACI  ile Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN’de hazır bulundu.