YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

BAFRA PİDESİNE PLAKET

Samsun Valisi Hüseyin AKSOY, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen 2010 Patent Günleri etkinliğine katıldı.  
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin AKAN,”2000’li yıllarda 15’lerde olan patent sayısı günümüzde 200’lere ulaştı.”dedi.  
Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Habib ASAN, enstitü ve patent çalışmaları hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından yaptığı konuşmasında;  Patent ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak patentin önemine değindi.  
Vali Hüseyin AKSOY ise yaptığı konuşmasında;”Bilgi çağında yaşadığımız bu yüzyılda bilginin, teknolojinin inavasyonun oldukça hızlı bir süreç içinde geliştiğini görüyoruz. İnovasyonu vazgeçemeyeceğimiz alanlardan birisi olarak görüyoruz.Yenilikçi stratejilerin ortaya konması yeni buluşların gerçekleşmesi ve bunların ekonomik bir değer haline getirilmesi büyük önem taşıyor.Bunu gerçekleştirebilmek içinde patent başvuruları,markalaşma,diğer sınai ve mülkiyet kapsamı içerisindeki alanlarda bunları tescil ettirmek büyük önem taşıyor.  
Hüseyin AKSOY,”Teknoparkın Samsun’da kuruluşunun tamamlandığını, hizmet binası inşaatının çok yakın zamanda başlanacağını sizlerle paylaşmak istiyorum. Samsun’da medikal aletler üretimi gibi belirli kümelenmelerinin yer aldığı bir alt yapı vardır. Teknoparkta ARGE faaliyetleri ve akademik bilgi ile sanayinin bir araya gelerek birçok yeni buluşun yeni teknolojinin burada ortaya çıkacağına inanıyorum.
Burada yapılacak çalışmalarla Samsun’da yapılan patent başvurularının çok daha üst noktalara taşınacağına inanıyorum.   Samsun’da inovasyon faaliyetleri arzu ettiğimiz noktada değil. Bunu ilk öğretimden başlayıp herkesin tartışabileceği, konuşabileceği bir noktaya taşımamız gerekiyor. Bir fikrim var diyen herkesin ortaya çıkıp gerçekleştirilecek çalışmaların içerisine girmesi gerekiyor.Devletin bu konuda sunduğu bir çok kolaylık,yardım ve destek var.Bunlardan yararlanmak hepimizin ortak sorumluluğudur.Firmalar bazında, ürünler bazında markalaşmak önemlidir.Ama kent bazında da belli markalar haline gelmekte oldukça önemlidir.Bu konuda Samsun’da yapılmış ve yapılmakta olan çalışmalar var.Toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Bu bilincin, bu farkındalığın oluşmasına katkı sağlaması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.  
Konuşmaların hemen ardından Samsun valisi Hüseyin AKSOY, 2000-2009 Patent ve Faydalı Model başvurusu statüsünde Samsun’da dereceye giren ilk üç firmaya plaket verdi.  
OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen '2010 Patent Günleri' etkinliği sonrasında Bafra Pidesi’ni tescilleyerek Bafra’ya kazandıran Bafra TSO Yönetim Kurulu Adına Rızvan Aksoy’a plaketini, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Habib ASAN verdi. Aynı program çerçevesinde Bafra Eriş Un’a da plaket verildi.  
2010 Patent günleri TPE ve üniversitelerin mevcut bilimsel çalışmalarını, patente dönüştürülerek başta KOBİ'ler olmak üzere sanayicilerin istifadesine sunabilmelerini amaçlıyor.Ulusal inovasyon sistemini güçlendirmek ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla 2008 yılında Kocaeli,Kayseri,Trabzon ve Erzurum'da;2009 yılında Eskişehir,Bursa,Gaziantep ve İstanbul'da;2010 yılında ise Aydın ve Ankara'da düzenlenen Patent Günleri bu kez ilimizde gerçekleştirilmiştir.   2010 Patent günleri toplantısına katılanlar arasında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy,OMÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan,Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis  Sanayi ve Ticaret Meclis Başkanı Sedat DEMİR,Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rızvan AKSOY,İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa KARAKURT ile çok sayıda davetli katıldı.