YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

İletişim Bilgileri

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra Ticaret Ve Sanayi Odası Sigortacılık Alanında Faaliyet Gösteren Üyelerimiz Basın Açıklaması Yaptılar.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'ndan sigortacılık alanında faaliyet gösteren Meclis Üyeleri Serdar Keskin, Cumhur Uzun ve 12. Meslek Komitesi Başkanı Oğuzhan Alkan, Sigortacılık Haftası ve sigortacılığın önemi hakkında basın açıklaması yaptılar.

Basın sözcüsü olarak konuşan Oğuzhan Alkan, “Sigortacılar olarak, insanlarımızın yıllar boyunca elde ettikleri varlıkları korumak, birikim yapmalarını teşvik etmek ve gelecek kaygısını azaltmak için mücadele veren bir sektörün çalışanlarıyız,” dedi. Türkiye’deki doğal afetlerin artışı, özellikle de 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından sigorta bilincinin ne denli önemli hale geldiğini belirten Alkan, “Yaşanan acı olaylar sonucunda vatandaşlarımızın sigorta bilinci güncellenmiş ve son iki yılda birçok yeni birey sigorta sistemine dahil olmuştur” ifadelerini kullandı.
Gelişmiş ülkelerde sigorta bilincinin yüksek olduğunu ancak Türkiye’nin bu alanda henüz gelişme aşamasında olduğunu vurgulayan Alkan, “Birçok şehirde zorunlu branşlar dışında sigorta poliçesi satın alan vatandaşlarımız oldukça az ve sigortalılık oranı yetersiz. Yaşanan tecrübeler, bizlere riskleri olaylar yaşanmadan üzerimizden atabilmenin önemini göstermektedir,” dedi.

Alkan, “Biz sigorta sektörü çalışanları, mesleğimizle ilgili tüm detayları vatandaşlarımıza doğru ve detaylı bir şekilde anlatmakla sorumluyuz. Sigorta poliçesine zorunlu bir mecburiyet olarak değil, önemli bir ihtiyaç olarak bakmalıyız,” diyerek sözlerini tamamladı.