YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra TSO banka müdürleri ile bir arada...

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy banka müdürleri ile basına yaptığı konuşmada Bafra’nın büyük ve küçük esnaflarının kredi sorunları hakkında konuşarak İlçenin son 1 ayın ekonomik krizler içerisinde sıkıntılı geçtiğini de belirti.  
Rızvan Aksoy,”Maalesef bu sene otuz beş yıldır görülmeyen bir yağmur yağdı. Bu yağmur üç kez etkisini Bafra’da gösterdi. Tarım ile uğraşan kişilerin arazisine yerlerine gidip gözetlemem neticesinde buğday ile başlayıp çeltiğe kadar gittiğimizde zararımız beş trilyonun üzerinde bu rakam aşağı değil yukarı arkadaşlar, bu sene bırakın buğdayı hayvanların bile samanı olmadı. Dolayısıyla çeltiğimizin dörtle üçlük bir bölümü tarlada,o tarlada kalan çeltikte çiftçimize çok ciddi değer kaybıdır.Onun için çiftçimiz gerçekten mağdur kalacaktır.Bunu son 15 gündür paranın piyasadan çekilmesiyle biz yaşıyoruz,mutlaka sizlerde yaşıyorsunuzdur.
Biz burada sizlerle bir aile gibiyiz onun için özellikle sizlerden ricam şudur “Bankalar tüccarsız olmaz…Tüccarda bankasız olmaz.”Bu zaman zaman sizin lehinize olsa da bazı zamanda bizim lehimize olur.” diye söyledi.  
Aksoy,”Ben gördüğüm kadarıyla diyorum önümüz 2011 yılı iyi bir yıl olacak,yani iyi olacağı kanaatindeyim ancak şöyle bir sıkıntı var,devlet ciddi bir şekilde para pompalıyor yani kriterlere uyan herkese kredi sağlıyorsunuz.Sıkıntı şu küçük esnaf,orta ölçekli esnaf ve tüccarların bir çoğu sicilli olduğundan dolayı bu sıkıntıyı yaşamakta,bankalardan kredi alamıyor,teminat gösteremiyor bunun gibi sıkıntılar yaşıyor.Bunları biliyorum zaman zaman bu sıkıntıları da çözmek için bir araya geliyoruz.Son bir aydır Bafra’da ciddi ekonomik bir sıkıntı görüyorum.Bunu hep birlikte aşmalıyız.Önümüzdeki günlerde de KOSGEB'in Kobilere sağlayacağı bir destek kredisi olacak,açıklanacak bu krediden kobilerimizin faydalanabilmeleri için sizlerinde desteğine ihtiyacımız var ,kredi kullanımına uygunluk sağlayan kobilere destek kredisini kendi insiyatifinizide kullanarak vermenizi temenni ediyorum.Ayrıca Bafra'ya KOSGEB Sinerji Odağınıda açtık ,KOSGEB ile ilgili olarakta kobilerimizin tüm işlemlerini burada yapabileceklerdir"dedi.  
Açıklamasını sonlandırırken Rızvan Aksoy,”Kredi sağlarken vatandaşa sizlerinde riski bir yere kadar son 3,5 yıl içerisinde bankalar kanunu çok değişti. Banka müdürlerinin yetkisi de artık bir yere kadar…Banka müdürlerin riskini bölge müdürlükleri ve genel müdürlükleri aldı.Ben bu geçen sürede sizden adil olmanızı ve tarafsız olmanızı istiyorum.Bu arkadaşlarımız sizleri riske atmayacak şekilde yardımcı olmanızı istiyorum.”