YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra TSO’da Toplumda Vergi Bilincinin Gelişmesi Semineri

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nda "Toplumda Vergi Bilincinin Gelişmesi" Konulu Seminer seminere Bafra TSO üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Bafra TSO’da Seminer veren Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi tarafından sunulan seminerde hem slayt gösteri şeklinde Bafra Ticaret ve Sanayi odası üyelerine ve Muhasebecilere Toplumda vergi bilincinin gelişmesi hakkında bilgiler verdi.

 

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi;” Verginin yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak olmadığını ifade eden Sevgi, aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biri olduğunu vurguladı.Vergi toplamak devlet politikasıdır,hayat bir iş yapıyorsanız bunun vergisini ödemeniz gerekmektedir.”dedi.

 

Sözlerine devam eden Şuayip SEVGİ;”Toplum da vergi denilince akla iki olay geliyor.İlk olarak vergi affı akla geliyor.faizli borçları olana tabi bu her zaman gelmiyor aslında vergi cezasına olanların çoğunluğu aman ne olacak nasıl olsa af gelecek ana parayı cezaları ödemeden kurtuluruz düşüncesi var herkes de, ama yanlış bir düşünce vergisini gününde veren kişiye bu tamamen yanlış bir durum dur.Gününde veren o zaman ben niye verim diyor.Şunu bilmek lazım sayın üyeler vergi affı diye bir şey yok olamamalıda vergisini faiz yemeden veren kişiye haksızlık olur.Birde diğer yönü var verginin bizler inanç gereği vergimizin vermesek ülkemiz kalkınamaz mantalitesi ile hareket edersek o zaman sorun kalkmış olur,vergi olayı da  tamamen bir devlet politikasıdır.”dedi.

 

Son olarak Bafra’da vergi verenlerin sayısının düştüğünü ve vergilerinin faizli olarak ödeyenlerin çoğaldığını söyleyen SEVGİ çalışanların çoğununda sigortasının ödenmediği kaçak olarak çalıştığı,bunların önlemler alınmasının gerektiğini ama teşvik edici önlemler alınmalıdır.”dedi.

 

Seminer'e Bafra Vergi Dairesi Müdürü Kenan Derinkök, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Oda Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler katıldı.   Konuşmasında toplumdaki bireylerin ve işletme çözümlerinin vergi ödeme bilinçlerinin gelişmesine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi; Vergi çeşitleri ila Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinin Vergi Tahakkuk ve Tahsilat durumları hakkında bilgiler verdi. 

 

Seminerin kapanış konuşmasını yapan Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy; “Vergi Toplumun ve ülkenin geleceği için çok önemli bir unsurdur ve ekonomiyi kayıt altına almanın da tek yoludur. Devlet yatırım ve hizmetlerini toplanan vergiler ile gerçekleştirir. Bu nedenle kazancımız oranında vereceğimiz vergiyi severek ödemeliyiz.Bu gün seminere katılımcı olarak gelen üyelerimize geldikleri için teşekkür ederim.” dedi.

<br>