YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra TSO'dan Liderlik Eğitimi

Bafra TSO Konferans Salonu`nda verilen eğitime Ondokuzmayıs Üniversitesi(OMÜ) öğretim görevlisi Elif Elifoğlu konuşmacı olarak katıldı. Elifoğlu, yöneticilerin günü kurtarma çabaları şeklinde çalıştığını, ancak liderlerin ise geleceği planladığını söyleyerek, "Yönetici çoğunlukla başkaları tarafından seçilerek göreve getirilmiş, kendisine verilen hedeflere ulaşmaya çalışan kişidir. Lider ise başkalarını doğal yönden etkileyen, takip ettiren, onlarda coşku uyandıran ve vizyon oluşturarak onları bu doğrultuda harekete sevk eden kişidir" dedi.
Günümüz çalışanlarının yöneticilerle değil, liderlerle birlikte çalışmayı tercih ettiklerine dikkatleri çeken Elifoğlu, bir yöneticinin başarılı olması için mutlak surette liderlik yetkinliğini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.          
Kurumlardaki sirkülâsyonlara bakıldığında genellikle yöneticinin tutum ve davranışları nedeniyle işten ayrılma oranlarının yüksek olduğuna dikkatleri çeken Elifoğlu, "Lider yöneticinin becerisi, farklı kişiliklerden, farklı uzmanlıklardan, farklı deneyimlerden yola çıkarak farklı iş düzeylerinde ekip yaratmaktır. Bunun için, lider yöneticinin bireyleri tanımak kadar grup oluşum sürecini de bilmeye ihtiyacı vardır. Çünkü sürecin her aşamasında farklı bir liderlik tarzı gerekebilir" dedi.
Elifoğlu, katılımcıların mevcut liderlik profillerini belirleyerek bir gelişim planı hazırlatmayı ve gelişime yönlendirmeyi de hedeflediklerinin altını çizdi.