YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

BAFRA TSO’DAN ÜYELERİNE YENİ BİR EĞİTİM, YİNE BİR EĞİTİM “ELEKTRONİK TİCARET”

Bafra Ticaret ve sanayi Odası’nın bu ayki eğitiminde Ondokuz Mayıs Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Yetkin Bulut’un anlatımı ile üyelerine elektronik ticaret konulu eğitim semineri verildi.Eğitim programına Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof.Dr.Birol Elevli de katıldı.

Elektronik Ticaret eğitim programını slayt sunumları ve video örnekleri ile ele alan Yrd.Doç. Dr.Yetkin Bulut Yeni Ekonomi:E-Ekonomi,Yeni ekonomiden kaynaklanan değişimin işletmelere yansıması ,e - ticaret, e – iş, elektronik ticaret türleri, İşletmeler Arası Elektronik Ticaret konularını ele alarak ; “e - ticaret alışveriş odaklı bir işlemin internet ortamında gerçekleştirilmesidir. Yani bir alım satım işlemini ifade etmektedir (herkese açık olan ağ üzerinden yapılan ticari bir faaliyettir). Ürünlerin, servisin, bilginin ve paranın değişiminin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi ve yeni bir iş platformu, Farklı bir ticaret ortamı (sanal olarak) yaratılmasıdır.”dedi.

Ayrıca Ülkemizde e-devlet sistemde Vatandaşların internet üzerinden sunulan kamu hizmetlerinden tek noktadan ve güvenle faydalanabilmesi amacıyla kurulmuştur.Sisteme entegrasyonu tamamlanan kurumların hizmetleri, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden sunulabilmekte, vatandaşlar Şifre, e-İmza ya da Mobil İmza ile sisteme giriş yaparak sadece kendisine ait bilgilere erişebilmekte ve güvenle işlem yapabilmektedir” diyen Bulut “sonuç olarak Uzun vadeli çıkarlarınızı göz önüne alarak, bilişim ve internet teknolojilerinden yararlanma, elektronik ticaret yapma kararını vermesi gereken sizlersiniz. E- dünyada, e-ekonomide rekabet edememe durumuna düşebilir ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir ya da rekabet üstünlüğü elde etme fırsatı bulabilirsiniz. Bunun için e-işletme yolunda harekete geçmeniz gerekiyor” dedi.