YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

BAFRA TSO’NUN STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Bafra Ticaret ve Sanayi  Odası (Bafra TSO),Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi  (TOBB ETÜ SEM)  işbirliği ile Bafra TSO stratejik planlama çalışmasının paydaş çalışması Bafra Öğretmenevin de gerçekleşti.

Çalışmaya stratejik planın ilk aşamasında belirlenmiş olan dış ve iç paydaşlardan temsilciler katıldı.

Yapılan çalışmada Bafra TSO’ nun Gelişmeye Açık Yönleri,Öncelikli Yönleri,paydaşların geliştirme önerileri ve beklentilerinin değerlendirildiği bir rapor hazırlandı.Çalışmanın sonunda her gruptan bir sözcü seçilerek sonuçlar tüm katılımcılara sunuldu.

Ayrıca sonuçların sunumu kısmına Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy katıldı.

 

Bir açılış konuşması yapan TOBB ETÜ SEM Öğretim görevlisi Dr.Gülen Utku ; “Bu çalışma bize hız kazandıracaktır. Stratejik planlamanın en önemli aşamalarından biri paydaşların görüş, öneri ve beklentilerin alınmasıdır.Dış ve iç paydaşların çalışanları,yönetim kurulları ve diğer meclis üyelerinin katkısı Stratejik planlama için önem arz etmektedir” dedi.

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy yaptığı konuşmada; “Bizleri Büyük şehir Odaları gibi düşünmeyin, Türkiye’de 367 Oda’nın içerisinde ilk 50 Odanın içerisindeyiz.Bizim yaptığımız çalışmalar sadece sosyal olarak görülüyor.Biz Anadolu’dan orta ölçekli bir Odayız.Bölgede ilk AB projesini bu bölgede ilk biz başardık.Biz,gerçekten bir çok şey yapıyoruz. Bölgemizin kalkınması için de eğitim ve öğretim konusunda da başarılı insanları eğitim noktasında Bafra’mıza getiriyoruz.Bu noktada da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Stratejik planlamada katkısı olan herkese teşekkür ederek, “hizmet yaparken ne eksiğimiz var,neler yapacağımızın bilinmesi bu çalışmaya ışık tutacaktır.Ticaret ve Sanayi Odasının bu hamlesi bize Bafra’nın ticaret ve ekonomisi açısından cesaret verecektir.Bu çalışmaları gerçekten önemsiyoruz.Bu çalışmanın yapılması Ticaret ve Sanayi Odasının da diğer paydaş kurumlara bir güven verecektir.Herkes kendine düşeni yaparsa,Bafra’nın çok güzel kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı yaptığı konuşmada ;“Bafra’mızda çok güzel çalışmalar var. Bafra’da günümüzde kalkınma adına artılar başladı. Başkan ‘400’e yakın Oda içerisinde ilk 50 Oda içerindeyiz’ dedi. Yol gösterici olan şeyler bizim için çok önemlidir.

Bizim için eğitim ve teknoloji çok önemli, bütün uzmanlar kitap okuma konusunda da kendilerini geliştirmelidir.Kitap okuma bilimsel bir gelişmedir.Ekonomik ve bilimsel konular her zaman Bafra’da araştırılmalı ve incelenmelidir.Eğitim,Planlama ve projelendirme günümüz ekonomisinde çok önemlidir.Çocuklar bile ders yaparken haftalık planlar yapıyorlar.Proje ve yatırımlarda düzelmeler başladı.Sorumluluğumuzun bilinci içerisinde olmalıyız. Bafra’da tarım,tarımsal sanayi ile gelişiyor. Stratejik planlar günümüzde artık çok önemlidir” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca bu çalışmanın bir gün sonrasında ise ; Oda meclisi ile tam gün süren Bafra TSO stratejik Plan SWOT çalışması gerçekleşti.

Oda meclis üyelerinin katıldıkları  ve 3 grup olarak yapılan Swot çalışmasında Bafra TSO’nun zayıf yönleri, güçlü yönleri,fırsatları ve tehditleri ele alınarak çıkan sonuçlar gruplardan birer temsilciler vasıtası ile sunuldu.Sunumun akabinde çıkan sonuçlar toplanarak rapor hazırlanacağını ifade eden Dr.Gülen Utku ; “bu çalışmanın stratejik planlama açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Günün sonunda bir açıklamada bulunan Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy da çalışmaya katıldıklarından dolayı Oda meclisine teşekkür ederek, “Oda meclisimizle yapılan bu çalışma Bafra TSO Stratejik planına ciddi yön verecektir”dedi.