YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra Ürünleri Yörex Fuarında

Antalya`da bu yıl ilki düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı`nda (YÖREX) Samsun`un yöresel ürünleri büyük ilgi gördü.
Antalya Ticaret Borsası (ATB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) işbirliğiyle düzenlenen ve TOBB tarafından da desteklenen 1. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya Expo Center`da TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıldı. 54 ilden 7 oda, 26 borsa, 19 TSO, 7 belediye, 3 kaymakamlıkla birlikte 107 standın bulunduğu fuarda yer alan Samsun yöresel ürünlerinin sergilendiği standa davetliler büyük ilgi gösterdi.

Samsun standında Bafra ilçesinin yöresel ürünleri olan Bafra salçası, Bafra pidesi ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından özel ambalajla hazırlanmış olan Bafra Nokulu göz doldurdu.

Standı ziyarete gelenlere Samsun ürünlerinin yanı sıra pide ikram edildi.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan AKSOY yaptığı açıklamada  üretimi yapılan ürünlerin markalaşmasının ve ambalajlı olarak sunulmasının gerektiğini, bu anlamda da Bafra Pidesi coğrafi işaret ile başlanan markalaşma çalışmalarına diğer yöresel ürünlerle devam edileceğini,Antalya Yörex fuarında da Bafra Nokulunun İlk defa çalışmasının yapılarak üzerinde Kızılırmak köprüsü ve kuş cennetinin de resimlerinden oluşan bir ambalajla fuar ziyaretçilerine sunulduğu,bununda büyük bir taktir gördüğünü söyledi.