YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

BafraTSO Stratejik Planlama Yolunda

Bafra Ticaret ve Sanayi  Odası (BafraTSO),Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi  (TOBB ETÜ SEM)  işbirliği ile stratejik planlama çalışmalarına başlandı.
TOBB ETÜ SEM Koordinatörü Şebnem PEHLİVAN ve Öğretim Görevlisi Dr.Gülen UTKU  katılarak Bafra TSO’nun stratejik plan hazırlanmasının ilk etabına başlanmış oldu.
Yapılacak stratejik plan çalışması öncesinde çalışmanın gidişatı ve akış şeması hakkında bilgiler vermek üzere Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek stratejik planlamanın önemi  ve hazırlanmasındaki  yol hakkında bilgiler veren TOBB ETÜ SEM Koordinatörü Şebnem PEHLİVAN şunları söyledi;
“Öncelikle bizi Bafra da misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizlerle tanışmaktan ve çalışacak olmaktanda büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. TOBB kalite çalışmaları ve ardından akreditasyon çalışmaları ile şu anda 80 civarında Odalarımızı kurumsallaşma yolunda bir yerlere getirmeyi hedefliyor.Bu kurumsallaşmanın biraz daha hızlı ve sağlıklı gerçekleşebilmesi için ise akredite olmuş odalarda stratejik planların hazırlanması gerekiyor.Bununda bir standart içinde yapılması önemli çünkü Türkiyenin dört bir yanında Odalarımız ve borsalarımız var tabii benzer yaptıkları işler var ama bölgeden kaynaklanan farklılıkları da olacaktır.” PEHLİVAN TOBB ETÜ SEM olarak TOBB un desteklediği bir projeye başladık ve şu an da da yaklaşık olarak 15 kadar Odaya danışmanlık hizmeti veriyoruz, ayrıca üniversite olarak vermiş olduğumuz eğitimlerle de sertifika programları oluşturuyoruz dolayısıyla biz üniversitemizin dışa aşılan kapısıyız”  dedi.
TOBB ETÜ SEM Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr.Gülen UTKU  ise ; “Stratejik planlama hayatımızda çok da kullanmadığımız bir kavramdır.Stratejik planlama Odalarda bir klavuz ve çalışma hazırlığıdır ve biz bu çalışmanın örneğini size hazırlayacağız.Yaklaşık 3 aylık bir zamanı kapsayacak olan çalışma sadece stratejik plan olarak kalmayıp bunun uygulamasını sağlayacağız.Zaten önemli olan Odanın stratejik planın yazdıktan sonra onu hayata geçirebilmektir.En önemli amaçlarından biri uygulanabilir bir plan yapmaktır” diyen UTKU daha sonra Stratejik planın Odalar için önemini ve sürecin nasıl işleyeceğini anlattı.
Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy ise konu ile ilgili olarak “Biz Odamızda daha önce ISO Kalite belgesi ve Akredite Oda olma unvanını aldık. Şu anki çalışmamız ise 4 yıllık Stratejik plan doğrultusunda  Odamızın Kurumsallaşarak ve Baframız için daha verimli ve üretken hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu açıdan yapılan bu çalışmayı çok önemsiyoruz ve bu gün stratejik plan yolunda ilk adımı atmış bulunuyoruz” dedi.