YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Başkan AKSOY’ un TRT ile Röportajı

TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü Haber Programından Tahir Orhan, Şakir Bostancı ve TRT Bafra Temsilcisi Vural Yeşilyurt Başkan Aksoy ile Bafra Pidesi üzerine bir söyleşi yaptılar.
Röportajda Başkan Aksoy’a Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’nın Coğrafi işaret olarak tescillediği Bafra Pidesi soruldu. Konuyla ilgili olarak Başkan Aksoy şunları ifade etti; “ 2005 yılında Samsun’ da o günkü Devlet Bakanı Sayın Kürşat Tüzmen’in de katıldığı bir programda Mehmet Ali Birand’ın Bafra Pidesi ile ilgili söyleşisinden sonra Bafra Pidesinin Bafra’ya özgü olduğunu ve bunun en kısa sürede tescilleneceğini ifade ettim. Hemen akabinde ki Pazartesi günü ise coğrafi işaret olarak belirlenmesi için ilk müracaatımızı yaptık. O günden bu yana Türk Patent Enstitüsü ile yapılan çalışmaların son aşamasına gelinmiş olup, Bafra Pidesi Coğrafi işaret olarak belirlenmiştir ve sanıyorum önümüzdeki birkaç gün içinde de belgemiz verilecektir” dedi. Bundan sonra Bafra Pidesinin standartları doğrultusunda yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Ayrıca Bafra Pidesinin coğrafi işaret olarak tescillenmesinin akabinde yine Bafra’da yetişen Kırmızı biber(salçalık) ve Bafra Pirincinin de Coğrafi işaret olarak tescillenmesi çalışmalarının Bafra TSO tarafından yapılacağını ifade etti.  
TRT Trabzon ekibinin 4 gün boyunca Bafra’da olacağını ifade eden TRT Bafra Temsilcisi Vural Yeşilyurt  4 gün boyunca Bafra’da çekimi yapılacak bu programın Bafra’nın tarımı ve tarım ürünleri üzerine olduğunu ifade ederek, çekimlere ilk olarak Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy’u ziyaret ile başladıklarını ifade etti.