YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Başkan Aksoy'un “Kırsal Kalkınma Projesi”Hakkındaki Açıklaması

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı AKSOY Kırsal Kalkınma Projesi’nin hakkında bilgiler verdi. Bu projeye kimlerin nasıl ve hangi şartlarda başvurulacağını da söyledi.  
Rızvan Aksoy;”AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla projeler desteklenmektedir. Bu çerçevede programların öncelik alanlarında belirlenecek şartlara uygun olarak hazırlanan projelerden yarışma ortamında seçilecek başarılı projeler hibeden yararlandırılmaktadır. Finanse edilmesi talep edilen faaliyetlerin ilgili bölgesel program kapsamındaki illerin sınırları içinde yürütülmesi koşuluyla, yerel yönetimler ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuruda bulunabilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) ise doğrudan gelir artırıcı nitelikte olmayan faaliyetlerine hibe verilebilmektedir.” Dedi.  
AKSOY,”Tarım, imalat sanayi ve hizmetler sektörlerindeki KOBİ’lerin ihtiyaçlarına hitap edecek ve programın uygulandığı bölgenin ekonomisinin güçlendirilmesine; rekabet gücünün artırılmasına yönelik yenilikçi, gelir ve istihdam artırıcı projeler desteklenebilmektedir.”
Süresi hakkında da bilgi veren AKSOY,”Proje Teklif Çağrısının ilanından sonra, projelerin geliştirilmesi ve başvuruların tamamlanması için verilen süre 60–90 gündür. Teklif çağrıları öncesinde ve sonrasında yoğun bilgilendirme kampanyaları düzenlenir ve potansiyel faydalanıcılara proje hazırlama ile ilgili eğitimler verilir. Teklif çağrıları ve bilgilendirme kampanyalarına ilişkin duyurular, DPT ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu  internet sayfaları ile ulusal ve yerel basında yer alır.” Diye konuştu. Konuşmasını sonlandırırken; “Proje hazırlamak ve desteklerden hakkında bilgi almak isteyenler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun resmi web sitesi olan http://www.tkdk.gov.tr adresini ziyaret ederek, İPARD destek programları ve başvuru işlemleri ile ilgili geniş bilgiler alabilirler. Ayrıca Samsun il koordinatörlüğüne de 0 362 439 30 76 – 77 numaralı telefonlardan ulaşılabilmektedir” diye konuştu