YÃœKLENÄ°YOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiÅŸtiriciliÄŸinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluÅŸan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuÅŸtur.Zaman…

Devamı

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Başkan Başar’ın Sigortacılık Haftası Kutlama Mesajı

Bafra TSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Göksel BaÅŸar Sigortacılık Haftası münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı

BaÅŸkan BaÅŸar konuÅŸmasında; ‘Sigorta kavramı yaklaşık 4000 yıl öncesine dayansa da günümüzde ki anlamı ile 17.  Yüzyılda Ä°talyan denizcileri tarafından kullanılmıştır. 1666 yılında meydana gelen ünlü Londra Yangını’nda 13.000 evin yok olmasından sonra halk arasında sigorta yaptırmak çok yaygınlaÅŸmış, malları korumaya yönelik kara sigortaları ortaya çıkmıştır.

Sigorta bilinci Avrupa’da olduÄŸu gibi Osmanlı’da da büyük ÅŸehir yangınlarının verdiÄŸi hasarlar sonrasında kabul görmüÅŸtür. Özellikle 1870 yılındaki Pera yangını bu bölgedeki yoÄŸun ticaret aktivitesini etkilediÄŸinden yabancı sigorta ÅŸirketleri bölgeye giriÅŸ yapmaya baÅŸlamıştır.

Günümüzün ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir yere sahip olan sigortacılık sektörü, evimizi arabamızı, iÅŸ yerimizi, Üretim yaptığımız fabrikalarımızı, tarım ürünlerimizi ve en önemlisi çeÅŸitli poliçeler ile saÄŸlığımızı ve bizi koruma altına almaktadır. Gelecekte Kötü sürprizler ile karşı karşıya kalmadan önlem almamız bizi ve sevdiklerimizi bir nebze de olsun rahatlatacaktır.

Bu duygu ve düÅŸünce ile Sigortacılık Haftasını Kutlar, Sigortacılık Sektöründe faaliyet gösteren Acentelerimizi ve çalışanlarını tebrik ederim’ dedi

 

Göksel BaÅŸar

Yönetim Kurulu BaÅŸkanı

TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı