YÃœKLENÄ°YOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiÅŸtiriciliÄŸinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluÅŸan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuÅŸtur.Zaman…

Devamı

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

İkiztepe Kazıları Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altunpınar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Samsun Müzesi Müdürü Kenan Sürül, Bafra İkiztepe Kazı Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Beyazıt ve İkiztepe Mahallesi Muhtarı Necati Coşkun, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret ettiler.

Ziyarette, İkiztepe Kazı Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Beyazıt tarafından; İkiztepe kazılarında çıkarılan Hitit öncesi ilk Tunç Çağı'nın Geç Kalkolitik Dönemi'ne ait izleri barındıran birçok arkeolojik ve kültürel değer taşıyan ve Samsun sağlık tarihinin başlangıcı olarak da kabul edilen İkiztepe Höyüğü'nde yürütülen kazı çalışmaları ve kazılarda çıkarılan beyin ameliyatı yapılmış insan iskeletleri hakkında bilgi verildi.

İkiztepe Höyüğü'nde devam eden faaliyetler Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi tarafından desteklenmekte olup, alanın ve kazı evinin lojistik ihtiyaçlarına da yardımcı olunmaktadır.