YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Kayıtlı İstihdamın Özendirilmesi Projesi Eğitime Start verdi

Bafra TSO tarafından yürütülen Kayıtlı İstihdamın Özendirilmesi Projesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Birol Elevli’nin katılımlarıyla eğitimlerine start verdi.
Açılış Konuşması yapan Kayıtlı İstihdamın Özendirilmesi Projesi Koordinatörü Rıdvan Kömürcüoğlu “Proje ile bölgede kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bölgedeki işletmelerde , kayıtlı istihdamın faydaları konusunda farkındalık oluşturması hedeflenmektedir. İşletmelerin kurumsallaşmalarına katkıda bulunarak, kayıtlı istihdam, nitelikli insan kaynağı, kaliteli çıktı dünya pazarlarına tam entegrasyon felsefesi ile bölgede kayıtlı ekonomi konusunda ivme sağlamaktadır” dedi. Programa Eğitimci olarak katılan Prof.Dr. Birol Elevli ise “Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele AB Giriş Sürecinde, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) projesi 4 Ekim 2006 Tarihli Resmi gazetede yayınlanan genelge ile başlamıştır. Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Projesinden sonra Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak fonlanan “YENİLİKÇİ YÖNTEMLERLE KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ HİBE PROGRAMI” oluşturulmuştur” dedi. Konuşması şu başlıklara sürdüren Elevli “Kavramların tanımı, İşgücü, Kayıt Dışı Ekonomi , Kayıt Dışı İstihdam , Kayıtdışı İstihdamın Olumsuz Etkileri, Kayıtlı İstihdamın Kazanımları hakkında bilgiler vererek programı sonlandırdı.