YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

OMÜ’de Teknopark A.Ş.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)Senato toplantı salonunda Teknopark sermaye temini toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu Başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya OMÜ adına Prof.Dr.Hüseyin Akan,Büyükşehir Beleyediyesi adına Genel Sekreter Kenan ŞARA,Samsun TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile İlçe Oda Başkanları,İş adamları ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.

Vali Güzeloğlu karar ile ilgili yaptığı açıklama da şunları söyledi;

“Samsun Teknopark AŞ’nin kurulması için gerekli sermayenin kaynakları belirlendi. 1 milyon Türk Lirası olacak  anonim şirketi sermayesin 500 bin TL’lik kısmını, Samsun ve ilçelerindeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsaları, Samsun’da yatırım yapmayı düşünen ulusal düzeydeki şirket temsilcileri, vakıf ve sivil toplum örgütleri sağlayacak. Kalan 500 bin TL’nin de Samsun İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından eşit oranda karşılanması kararlaştırıldı. Önümüzdeki hafta içinde Doç. Dr. Fehmi Yazıcı Başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, şirket kurulmasına ilişkin teknik düzeyde çalışmalar yapılacak. Teknopark sanayi ve üretim kesimiyle uyumlu şekilde çalışacak. Bu işbirliğinin Samsun adına faydalı olacağını ümit ediyor, Teknopark’ın Samsun’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” 

Ayrıca Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy da toplantıda söz alarak Bafra ile ilgili olarak yapılan ve hedeflenen çalışmalarda kısaca bahsederek OMÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan’ı Bafra’ya davet etti.Yapılan Teknopark’ın da bölge için çok önemli olduğunu vurgulayan AKSOY , Bafra TSO nun da bu oluşumun içerisinde yer alacağını vurguladı.