YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

OMÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan Bafra TSO’yu Ziyaret Etti

Bafra TSO Meclis Toplantısında, meclis üyelerine hitap eden Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Bafra’lı yöneticilerin azminin herkese örnek olması gerektiğini belirterek,”İşbirliğine üniversite olarak her zaman hazırız. Enerjimizi de Samsun ve ilçeleri için harcayacağız” dedi.
Bafra Ticaret Sanayi Odası Başkanı (TSO) Rızvan Aksoy, yaptığı açılış konuşmasında ,”Üniversite ile Sanayi arasındaki işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu konuda rektörümüzden de çok Sıcak ilgi ve alaka görüyoruz. Üniversite ile Bafra TSO olarak işbirliği yapmaya açığız. Ondokuzmayıs Üniversitesinin (OMÜ) sürekli eğitim merkezi ile üyelerimize yönelik eğitimler başlattık. Teknopark’a Bafra TSO ortaktır. KOSGEB sinerji odağı olması için 2,5 yıldır çok büyük çaba sarf ediyoruz. Çok küçük ilçelerde limanlar var, Bafra ilçesinde liman yok. Bafra ilçesinin Koşu köyünde bir liman yapılmasını istiyoruz. Çünkü Kültür ve Doğal balıkçılık bölgemizde çok ciddi olarak gelişti. Bafra’nın seçilmiş, atanmış, işveren, sanayici, herkes rektörümüzden fakülte konusunda medet bekliyor. Bafra’ya bir 4 yıllık bir Fakülte açılmasını istiyoruz. 4 bin Fakülte öğrencisi olan bir Bafra’nın geleceği için Fakülte Mühendisliği bölümlerinden istiyoruz. Tekeli Bafra’da kaybettik, ama Tekel’in kapasitesini doldurabilmek için kuvvetli bir Fakülte istiyoruz” dedi.
Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “ Samsun vilayetinin üniversitesi olarak, Bafra şehir merkezinin gelişmesi için yapılan işbirliği tekliflerini her zaman gündeme aldık. Teknopark’ı şu an geliştirdik, onun yönetici şirketini kurma noktasındayız. Teknopark’ın şuan bir takım imzaları kaldı. Daha sonra Teknopark’ın binasının yapımına başlanacak ve bina gerçekleştiğinde oraya AR-GE yapan şirketler yerleşmeye başlayacak, bu tabi Samsun için büyük bir kazançtır. İşadamlarının ve Sanayicilerin odaklaştığı yerler, Ticaret ve Sanayi Odasının ve Üniversitenin işbirliği ile bir araya gelmesi birinci adımdır. Tabi buraya daha çok öğrenci toplayabilecek formüller nasıl üretilebilir diye onu da sürekli kendi aramızda konuşacağız. Çok uzun olmayan bir gelecekte, Bafra halkı o emeline kavuşur. Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Gerçekçi ve bilimsel ölçülere, uygun bir şekilde ve ülke ihtiyaçlarına da yönelik olarak planlamak gerekir. Konuları görüşmek için zaman zaman bir araya geleceğiz. Bildiğiniz gibi yaptığımız çalışma, bu şehrin faydasının ve Samsun ilinin Bafra ilçesinin yararına olacaktır. İşbirliğine her zaman üniversite olarak hazırız” diye konuştu.
Akan, Ondokuzmayıs Üniversitesinin bölgenin bir üniversitesi olduğunu belirterek, “Üniversite bizim işimiz değil, onu Bakanlar kurulu kuruyor. Biz Bafra ilçesine kurulması gereken 4 yıllık bir okulun imkanlarını araştırıyoruz. Eğer olursa, enflasyona yol açmayacak, Bafra’yı zenginleştirecek ne olur diye sürekli yaptığımız çalışmaları konuşacağız. İnşallah bir sonuca varırız. Bu kaynakları israf etmeyecek, hem de Bafra’nın yararına olacak, 4 yıllık bir okul düşüncemiz var. 4 yıllık Okulu da köhne bir binaya değil, güzel bir binaya kurmayı hesap ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, Bafra ilçesine bir Fakültenin gelmesinin odaklandığını, bu konuda da alt yapının önemli olduğunu, Belediye olarak da gerekeni yapacaklarını söyledi.
Periyodik mutat toplantıların her zaman Bafra ilçesinde cereyan ettiğini belirten Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise,”1,5 ay önce Bafra ilçesine bir Fakülte açılmasını talep ettik. Yeni bölümlerin açılmasına rektörümüz çok sıcak bakıyor. Bafra’da da muazzam bir yapı var. Bafra’ya gerekli mühendislikler açıldığı zaman Bafra daha iyi bir yere gidecektir” dedi.
Bafra TSO’yu AKAN’ın ziyareti sırasında Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin,Bafra TSO Yönetim kurulu Başkanı Rızvan Aksoy ve TSO Meclisi vardı.