YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Bafra’da

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Bafra’da "İşletmelerin Rekabet Gücünün Artırılması ve Dışa Açılmalarına Mali Destek " konulu seminer düzenledi.
Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen seminer iki bölümden oluştu. Seminerde  Konuşan Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı: “Bafra ve içinde bulunduğu bölgenin kalkınmasının tarıma dayalı sektör başta olmak üzere bu yatırımlara bağlı” dedi. Türkiye geneli ve bölge ölçeğinde kalkınma amaçlı kurulan 26 ajanstan biri olan OKA’nın Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum illerini kapsadığını söyleyen Boyacı, bu ajansın bilgilendirme toplantılarının çok önemli bilgiler içerdiğine dikkatleri çekerek Bafralı yatırımcıların mutlaka değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. 
Boyacı, program kapsamında desteklenen projeler için ayrılan toplam kaynak tutarının 25 milyon TL, verilecek destekler için asgari tutarın 20 bin TL ve  azami tutarın da 400 bin TL olduğunu söyledi. 29 Mart tarihine kadar ajanstan gerekli bilgiyi alarak, plan ve projeleri yaparak  başvuruların yapılmasının Bafra adına önemli kazanımları olacağını belirten Boyacı “Yeni açılan işyerleri, ortaya çıkan istihdam her anlamda bizi rahatlatacak. “  dedi.
OKA uzmanı Fatih Çatal, ”OKA Bünyesinde Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde kurulacak olan yatırım destek ofisleri, bölgemizde yatırım yapmak isteyen tüm gerçek ve tüzel kişilere yatırımlarının her aşamasında danışmanlık hizmeti verecek, tüm izin, ruhsat ve diğer işlemlerin tek elden koordinasyon ve tabiî ki bedelsiz olarak yapılacaktır.”dedi.  
Toplantıya Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediyesi Başkan vekili Ahmet Tokgöz, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra TSO Meclis Başkanı İsmail Tuğ,(SESOB) Başkanı ve Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Metin Genççakır, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra Özel İdare Müdürü Yakup Tulum, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve çok sayıda iş adamı toplantıya katıldı