YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Samsun Teknopark'ın Ana Sözleşmesi İmzalandı

Samsun Teknopark A.Ş'nin ana sözleşmesi imza töreni 35 ortağın katılımıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tepe Otel'de yapıldı.  
Kuruluş protokolüne Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÖMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Teknopark A.Ş ortakları imza attı. İmzalanan protokol ile birlikte bu işi sahiplenecek yönetim kurulunun oluştuğunu belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Şuanda ciddi bir aşamadayız. Yönetici şirketin ana sözleşmesini imzalayarak kurulmasını sağlayacağız. Yönetici şirketin kurulması, artık bu işi sahiplenecek bir yönetim kurulunun oluşması demektir. Bunu kendi işi gibi görecek bir yönetim kurulu ve bu kurulun belirleyeceği işi yürütecek bir genel müdürün olması demektir. Ayrıca yönetici şirketin kurulmasından itibaren Teknopark için ayrılmış alanda alt yapı çalışmaları ve daha sonra da ilk Teknopark binasının inşaat çalışmaları başlayacak. Bunun için gerek oluşturulacak sermaye gerekse Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın katkısı için girişimlerde bulunulacaktır. 2011 yılı içinde belki Teknopark binamızın inşaatı tamamlanmaya yaklaşabilir. Bu uzun bir süreç" dedi.  
Samsun Teknopark'ın diğer örneklerinden daha hızlı gelişeceğini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Kentimiz için, ülkemiz için çok olumlu ve değerli bir gelişmenin hepimiz tanığı ve ortağıyız. 19 Mayıs kenti Samsun'da OMÜ'nün önderliğinde Samsun Teknopark'ının şirket sözleşmesini imzaladık ve hukuki olarak şirketimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Teknopark Samsun'da çok önemli ve gerekli bir eksikliği dolduracak, özellikle kalkınmanın ve gelişmenin Ar-Ge ve bilimsel yanında, proje üretimi ve buna dönük üretimin yönlendirilmesinde önemli rol oynayacak. OMÜ'nün 30 yılı aşkın bölgenin ve ülkenin en köklü üniversitesi olduğu gerçeği ile, burada görev yapan ve araştırmalarıyla bilimsel düşünceyi sanayi ve üretim sektörüne proje boyutuyla taşıyacak olan bilim insanlarının katkılarıyla, sanayi kesimin ve üreten kesimin bu projelere dönük işbirliği ve ortak anlayışıyla, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin her kurum ve kuruluşunun sınırsız desteği ile Samsun 19 Mayıs Teknopark'ı ülkedeki diğer örneklerinden daha hızlı ve başarılı yol alacak" diye konuştu.