YÃœKLENÄ°YOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiÅŸtiriciliÄŸinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluÅŸan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuÅŸtur.Zaman…

Devamı

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Samsun TSO’da Sanayicilerle İstişare Toplantısı Yapıldı

Samsun TSO’da Sanayicilerle İstişare Toplantısı Yapıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ‘nın ev sahipliğinde gerçekleşen Sanayicilerle İstişare toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında:

"Samsun, sanayi ve teknoloji yol haritamızda önümüzdeki dönemde çok önemli, çok kıymetli yeri olan bir şehrimiz. Arzu ediyoruz ki Samsun, nasıl Güneydoğu Anadolu Bölgemiz ‘de Gaziantep, Akdeniz Bölgemizde Mersin lokomotif şehirler olarak bölgenin kalkınmasına üreten şehirler rolüyle öncülük ediyorsa, önümüzdeki dönemde hem Orta Anadolu'nun Karadeniz'e açılan kapısı olarak hem de tüm Karadeniz Bölgesi'nin öncü şehri olarak özellikle kurduğumuz yeni organize sanayi bölgeleriyle bu rolü üstlensin. Önümüzdeki dönemde sayısını 10'a yükselttiğimiz organize sanayi bölgelerinde hem Türk hem uluslararası yatırımcıların büyük ölçekli yatırımlarını hızlandırmaya gayret edeceğiz. Buraya gelmeden önce Havza OSB'ye uğradık. Havza OSB'yi inşallah önümüzdeki dönemde 10 milyon metrekarelik dev bir organize sanayi bölgesi haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Samsun için önümüzdeki dönemde özellikle otomotiv, makine, savunma sanayi gibi yüksek katma değerli alanlarda, yine Samsun'un dünya çapında öncü olduğu tıbbi cihaz üretimi gibi alanlarda hem uluslararası hem Türkiye'den yatırımların daha hızlı bir şekilde hayat bulması için, Samsun'un bölgenin cazibe merkezi hüviyetini daha güçlü şekilde önümüzdeki dönemde sürdürmesi için, mevcut ihracat düzeyini 3-4 misli seviyelere çıkarmak için çok daha fazla gayret göstereceğiz.

Samsun, Teknofest yarışmalarına en fazla katılım gösteren ilk 5 şehirden biri. Teknofest gençliği ile birlikte önümüzdeki dönemde yüksek katma değerli sanayi yatırımları daha güçlü bir şekilde Samsun'da yükselecek." dedi.

Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı/Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Av. Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, protokol üyeleri ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.