Sezgin Arslan MasterChef’e Jüri Üyesi olarak katıldı
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Ãœyesi Sezgin Arslan, Trabzon'da gerçekleÅŸen MasterChef Takımların Dokunulmazlık Oyunu Mücadelesi bölümünde jüri üyesi olarak katıldı. Programda Türk somonunun piyasadaki yeri, üretim ÅŸekli ve kalitesi hakkında bilgiler vermiÅŸ ve tanıtımını gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.Â
Sezgin Arslan konuşmasında "Somon ihracatında ülkemiz son 5 yılda uluslararası pazarlara açılmış bulunmaktadır. Türk somonumuz, İç Anadolu'da ve Türkiye'nin birçok yerindeki temiz kaynak sularında yetişen yavruların Karadeniz'e veya iç barajlara aktarılmasıyla üretilmektedir. Karadeniz'in kendi yapısından kaynaklı olarak Türk somonunun lezzeti ortaya çıkmaktadır. İddia edebiliriz ki uluslararası birçok somondan, hatta hepsinden daha kaliteli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son zamanlarda ülkemizde işleme tesislerinin modernizasyonlarının yapılması ve yem sektöründeki teknolojiye uygun yatırımların gerçekleştirilmesi, bu balığın daha kaliteli protein ve besleyici yağlar açısından daha değerli bir balık olmasını sağlamaktadır" dedi.