YÃœKLENÄ°YOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiÅŸtiriciliÄŸinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluÅŸan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuÅŸtur.Zaman…

Devamı

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Ulusal Katkı Beyanı (Nisan 2023)

Türkiye; tarafı olduğu Paris Anlaşması hükümleri gereğince Ulusal Katkı Beyanını, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) Sekretaryası'na sunmakla yükümlüdür.

Ülkemizin Güncellenmiş Birinci Ulusal Katkı Beyanı hedefleri 02.11.2022 tarihinde İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu (İDUKK) toplantısı ile belirlenmiştir.

Bu kapsamda; 2015 yılında BMİDÇS'ye sunulan Niyet Edilmiş Ulusal Katkı Beyanı (INDC) referansına göre 2030 yılı için artıştan %41 oranında azalış ile 695 milyon ton CO2 eşdeğeri emisyon ve tepe yılı olarak da en geç 2038 yılının belirlenmiş olup; 15 Kasım 2022 tarihinde BMİDÇS 27. Taraflar Konferansı'nın Bakanlar Oturumunda ilan edilmiştir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği Başkanlığı koordinasyonunda ve İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu bünyesindeki kurum ve kuruluşların katkılarıyla hazırlanmış olan Türkiye'nin Güncellenmiş Birinci Ulusal Katkı Beyanı (NDC) Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryası NDC siciline kaydedilmiştir.

Güncellenmiş Birinci Ulusal Katkı Beyanı'nın Türkçe ve İngilizce metinlerine aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Türkçe

Ä°ngilizce