''Türkiye’nin En Önemli Sorunu İşsizlik”
Isparta Ticaret Borsası (ITB) tarafından düzenlenen, ''5. Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı'' kapsamında en fazla tescil işlem hacmine ulaşan firma temsilcileri için ödül töreni düzenlendi.
Törene katılmak için Isparta'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Ali Haydar Öner'i ziyaret etti.
Vali Öner'den Isparta'nın ekonomisi hakkında bilgi alan Hisarcıklıoğlu, ''Isparta'nın üç önemli tarım ürününe sahip olduğunu ve bunları markalaştırması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''Gül, elma ve kiraz Isparta ve bölgesi için çok önemli. Bu ürünleri markalaştırabildiği takdirde Isparta daha da gelişecek ve zenginleşecektir'' dedi.
Daha sonra, ITB'nin düzenlediği ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, konuşmasında ''işsizlik sorununa'' değindi.
Bu sorunun aşılması için girişimci sayısının artması gerektiğini, bu girişimci sayısının da güç birliği ile artabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bireysel değil, ortaklıklar halinde yatırım yapılması çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
''Türkiye zenginleşecekse, gelişecekse girişimci sayısını artırması gerekli. Ülke nüfusunun yarısını kadınların oluşturmasına rağmen kadın girişimci sayısı çok az. Nüfusun yaş ortalaması da 28 yaş grubunda. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin zenginleşmesi genç ve kadın girişimcilere bağlı. Türkiye'de resmi rakamlara göre 6 milyon 300 bin işsiz var. Türkiye'nin en önemli sorunu işsizlik, bunu çözecek olan husus da girişimci sayısının artmasıdır.''
Sanayi ve üretim alanlarının tüm illere yayılmaya başladığına ve 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan 12 ilin bulunduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bu sayının daha da artacağını ifade etti.
Markalaşmanın önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: ''Kendisini geliştirmiş, kalkınmayı sağlamış illerden alacağımız en güzel ders kendilerini markalaştırmalarıdır. Bunun yanı sıra o illerdeki birlik ve beraberlik örneğidir. Başarılarının arkasında o illerde valiler, belediye başkanları, milletvekilleri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, hepsi farklı görüşten olsa bile memleketleri ön plana geldiğinde o farklılıkları bir kenara bırakarak bir araya geliyorlar.
Gelişememişlikte başkalarında bahane aramak yersizliktir. Birçok yerde insanlar birbirleriyle şikayet içinde. Oysa ki bunlar ne kadar anlamsız. Görevde olan herkesle iyi ilişkiler içinde olunmalı ve bu doğrultuda doğru hizmetler üretilmesi gerekmektedir. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var. Bu söze dikkat edin''
Isparta'nın bereketli topraklara sahip olduğunu ve gül, elma ve kirazın iyi değerlendirmesi gerektiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, ''Farklı bir iş yapacaksınız. Aykırı ve farklı iş üretenler tarihe imzalarını atarlar ve parayı da onlar kazanırlar. Aynı işi yapanlar ne para kazanır ne de tarihte vardır'' diye konuştu.
<br>