YÃœKLENÄ°YOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiÅŸtiriciliÄŸinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluÅŸan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuÅŸtur.Zaman…

Devamı

Ä°letiÅŸim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bafra TSO’ dan Genel Hijyen Eğitimi

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Ekmek ve Ekmek çeÅŸitleri üretimi ve satışı yapan firmaların temsilcilerinin katıldığı “Genel Hijyen EÄŸitimi” programı Bafra TSO da gerçekleÅŸti.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleÅŸen “Genel Hijyen EÄŸitimi” programında atılımcılara eÄŸitim vermek üzere Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l MüdürlüÄŸü, Gıda ve Yem Åžube Müdürü Cihan EroÄŸul, Ziraat Mühendisi Elif Günaydın, Ziraat Mühendisi Ayfer VahapoÄŸlu ve Gıda Mühendisi Sema Buran katıldı.
Ayrıca programa Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Recep Durgun ile Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Suat Özen de katıldı.
Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Recep Durgun yaptığı açılış konuÅŸmasında “2012/2 No'lu Ekmek ve Ekmek ÇeÅŸitleri TebliÄŸinin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesi "Bu TebliÄŸ kapsamında faaliyet gösteren gıda iÅŸletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eÄŸitilmelerini saÄŸlarlar” denmektedir.
Yayınlanan bu tebliÄŸi ile anlıyoruz ki geliÅŸen ve deÄŸiÅŸen ülkemizde Avrupa BirliÄŸi standartlarına gelebilmek için bu tür eÄŸitimler ve belgelerin önemi oldukça büyüktür. Bu tip belgeleri olmayan firmaların iÅŸ yapmaları ileriki süreçlerde zorlaÅŸacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸarak katılımcılara alacakları eÄŸitimde ve çalışmalarında baÅŸarılar diledi.
Gıda ve Yem Åžube Müdürü Cihan EroÄŸul konuÅŸmasında ekmek çeÅŸitleri ve özellikleri, ambalajlanması, taşınması, satışı, satışa sunulan yerleri ile denetimleri hakkında bilgiler verdi.
EroÄŸul“ Ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler; sadece bu TebliÄŸin hijyen ile ilgili kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya arz edilir. Kasap, manav ve pazar gibi yerlerde piyasaya arz edilemez. Açıkta ekmek satılamaz.
Ayrıca TebliÄŸ kapsamında yer alan ürünleri tüketiciye arz eden yerler; tam buÄŸday ekmeÄŸi ve/veya tam buÄŸday unlu ekmek ve/veya kepekli ekmek de bulundurmak zorundadır” dedi.
Ziraat Mühendisi Elif Günaydın Hijyen eÄŸitiminde, “Ä°yi hijyen uygulamaları, ürünlerin güvenilir olmasını saÄŸlayarak, tüketicinin saÄŸlığının korunmasında ve iÅŸyerinin iyi imajının sürdürülebilirliÄŸinde önemlidir” dedi.
Gıda Ä°ÅŸçilerinin Uyması Gereken Bazı Özel El Yıkama Kuralları hakkında bilgiler veren Ziraat Mühendisi Ayfer VahapoÄŸlu “ÜrettiÄŸiniz ekmekler 7 den 70’e temel besin kaynağımızdır. Güvenli gıda saÄŸlıklı yaÅŸamdır” dedi.
Gıda GüvenliÄŸi ve Gıda zehirlenmeleri hakkında bilgiler veren Gıda Mühendisi Sema Buran ise Hijyen = Temizlik + Dezenfeksiyon diyerek ÅŸunları ilave etti “Hijyen BulunduÄŸumuz ortamda hastalık yapan mikroorganizmaların hastalık yapmayacak seviyede olması için alınan temizlik önlemlerinin tümüdür. Sanitasyon ise Ortamın hastalık yapan mikro organizmalardan arındırılması için gerekli iÅŸlemleri saÄŸlık ve temizlik kurallarına uygun yapmaktır.
Zehirlenme, kimyasal veya bozuk gıdanın vücuda girmesinden itibaren çoÄŸunlukla 1 – 36 saat sonra etkisini gösterir. Her insanın bağışıklık sistemi farklı olduÄŸundan, zehirlenme etkileri, her insanda farklı olur” dedi.