YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Bitkisel Örücülük Zembil Örme Projesi Hibe Almaya Hak Kazandı

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesislerinde tanıtım töreninde açılış konuşması yapan Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yiğit, Bugün burada, Bafra’mız adına mutluluğumuzu arttıracak sevindirici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü adına “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” çerçevesinde İl Özel İdaresi Ar-Ge Birimine hazırlatıp 29 Mayıs 2009 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimine sunmuş olduğumuz “Bitkisel Örücülük-Zembil Örme” Projesi hibe almaya hak kazanmıştır. Böylece diğer çalışmaların yanı sıra, bu proje ile Ülkemiz ve Milletimiz  adına Bafra’mızın Avrupa Birliği  heyecanı gelişerek daha da artacaktır. Kentimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda yıldızı daha da parlayacaktır. Projemizin adı Bitkisel Örücülük Zembil Örme,  Bütçesi 213.229 Avro, AB Finansmanı: 191.906 Avro, Hibe oranı  ise yüzde 90,   Proje süresi  ise 12 Aydır” dedi.               
Özel hedeflerinin var olduğunu belirten Yiğit,” Tamamen ekolojik, otantik, yöremize ait “Bitkisel örücülük Zembil Örücülüğü sanatını, Doğanca Beldesinden itibaren; suyun yüzeyine dokunan cismin haleleri gibi İlçemiz geneline yaygınlaştırmak. İnsanlarımızı çevre bilinci konusunda daha duyarlı kılmak. Kadınlarımızın ekonomik hayatına; çevre varlığı ve motiflerini sokmak. Bayanlarımızın yüreklerindeki güzellikleri, meydana getirecekleri eserlerinde işleyerek tüm insanlara sunmak. Ve bütün bunları gerçekleştirirken onların sürekli gelir sahibi olmalarını sağlamak.  Genel Hedeflerimiz ise, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ve orijinal bu el sanatını Türkiye’miz ve Dünya genelinde tanıtmak. Bu alanda kadın istihdamına katkıda bulunmak.  Hedef Grubumuz ise, İlk etab da öncelikle Doğanca Beldemizden başlayarak 30 kişilik kadın grubu. Bu grup etrafında ve dışında yer alan diğer paydaşlar” diye konuştu.           
Kadın İstihdamını destekleme hibe projesi ‘Bitkisel Örücülük Zembil Örme’ projesinin kadınlar için bir rızk köprüsü olduğunu belirten Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, “Bafra’da yeni bir çalışma tarzı, yepyeni bir hamle ile hız veriyoruz. Bu hedefler ve çalışmalar ile Bafra’mızın tanıtımına ve markalaşmasına inşallah önemli ölçüde katkıda bulunmuş olacağız. Bu vesile ile “Proje ortakları; İl Özel İdaresine, Doğanca Belediyesine, İstanbul Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’na, ayrıca iştirakçiler “İlçe Tarım Müdürlüğü” ve de “Doğanca Belediyesi, Altınova Köyü ve Çevre Köyleri Sulama, Tarımsal, Hayvansal Ürünleri İstihsal ve Pazarlama Birliği”ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ve özellikle Projenin hazırlık safhası ile sonrasında varlıklarını sürekli hissettiren Valiliğimiz Özel İdare Ar-Ge Daire Başkanı, Birim Müdürü ve çalışanlarına da ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.           
Kendilerinin bu beşinci projesi olduğunu ve bu projelerin devamının geleceğini belirten Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy ise, “Bu projelerin hem ülke, hemde bölge ekonomisine çok ciddi fayda sağlayacağına inanıyorum. Kırsal Kalkınma projeleri açıldı. Bununla ilgili bir daha bir daha çok güzel çalışmalar yapacağız” dedi. Tanıtım törenine; Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Doğanca Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yiğit, Samsun İl Özel İdaresi AR-GE ekibi katıldı.