YÜKLENİYOR

Hakkımızda

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası; 1903 yılında Eski Belediye Caddesinde kuruldu. O yıllarda tütün yetiştiriciliğinde Bafra Türkiye'nin en önemli merkezi konumundaydı. Yerli ve Yabancı Tütün Tüccarlarının yöreye çok sık gelmesi ve ihracat nedeni ile oluşan ihtiyaca cevap verebilmesi amacıyla kurulmuştur.Zaman…

Devamı

İletişim Bilgileri

Telefon

0362 543 10 75
0362 542 58 48

E-Posta

info@bafratso.org.tr

Adres

Hacınabi Mah. Tekel Cd. No:53- Bafra/SAMSUN

Reçeteli İlaç Satışına Yönelik Sancılı Dönem Başladı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı İsmail Tuğ, Bitki koruma ürünlerinin reçeteli satış usul ve esaslarına göre, reçeteli ilaç satışına yönelik sancılı dönemin başladığını söyledi.

 

Bafra TSO üyesi olan Zirai İlaç bayileriyle bir toplantı düzenleyen Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı İsmail Tuğ ve Bafra TSO Genel Sekreteri Suat Lekesiz, Bitki koruma ürünlerinin reçeteli satışıyla ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Bafra ve bölgesinde çiftçilerin reçeteli ilaç satışı konusunda sancılı günler yaşamaya başladığını ve Mayıs ayının birinde de buğday ilaçı konusunda ön planlama hazırlayacaklarını bildirdi.

 

Toplantıda konuşan Bafra Zirai ilaç bayisi ve Ziraat Mühendisi Cemalettin Uz, 25 Şubat 2009 tarihinde başlanan, bitki koruma ürünlerinin reçete karşılığı satışı, Bafra'lı çiftçilere sancılı günler vermeye şimdiden başladı. Yerli firmalar bu gidişle sona erecek. Uygulama çok yanlış, Üretici ve ilaç satıcı bu konuda yan yana gelmelidir. Bafra bu konuyu ateşlemelidir. Devlet ülkeye geçen Zirai ilaçlarında Kontrollerini yapmalıdır. Fakültelere bitki koruma bölümü de açılmalıdır. Şuan Üniversitelerde ilaçla ilgili bir bölüm bile yok.Ticari kaygılarımızda devam ediyor. Rekabet sayısı bu sistemi her zaman sıkıntılı günlere götürür. Zirai Fakültelerinde 2010 yılına göre bölümlerin açılmasını da bekliyoruz. Biz, bayiler bu konuda reçete yazma yetkisine sahip olmamız gerekiyor. diye konuştu.  

 

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı İsmail Tuğ, Bitki Koruma ürünlerinin reçeteli satışa geçişle çeşitli sancıların başladığını, Reçeteli geçişin yararlı olmadığını kaydetti.

 

Pilot bölge çalışmasının yapılmasıyla karşılaşılabilecek sorunlara çözüm aranması gerektiğini dile getiren Tuğ, Tarım Bakanlığı'nın Ziraat Mühendisleri Odasından görüş aldığını ve Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu sorunun çözülmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını vurguladı. Tuğ, Ziraat Mühendisi ve Zirai Teknikerlerin yani Zirai İlaç bayilerinin reçete yazma yetkisine sahip olmasını istiyoruz. Bundan sonrada Fakültelerde vu konuda bölüm olmalıdır. Bu konuda Samsun İl'de de bir toplantı yapacağız. Bu konuda çiftçinin sıkıntısı var. Zirai ilaç bayileri bu konuda gereken hedefine sahip olmalıdır. Mücadele sezonunun yeni başlaması nedeniyle üreticilerin, ziraat mühendislerinin ve tarımsal üretimimizin  sıkıntılarla karşılaşacağı öngörülmektedir. Bafra bu konuda da her zaman gereken çalışmayı yapacaktır.şeklinde konuştu.